Köp- och leveransvillkor för privatpersoner

Vänligen uppmärksamma att våra produkter är för vuxna. De är inte barnleksaker och inte lämpliga för barn under 12 år.

Minimiorder
Minimiorder är 100 SEK inklusive moms.

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%. 

Betalningsalternativ

- I samarbete med Klarna använder vi oss av Klarna Checkout. Där kan betala med Visa eller MasterCard. Direktbetalning via din bank. Med Klarna faktura eller Klarna konto. 

Klarnas villkor för fakturor:https://www.klarna.com/se/villkor/

- Förskottsbetalning. I orderbekräftelsen står summa och bankgiro att betala. Är inte ordern betald inom 14 dagar så makuleras den.

- Faktura i Skala Minimals regi, endast för företag, förfallotid 30 dagar. Vi lämnar obetalda fakturor till Inkassoledarna AB. Endast Sverige

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 2-5 arbetsdagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. Vi skickar normalt 2ggr/vecka med DHL. Vi levererar ej till Box-adresser. Har du bråttom med en leverans, meddela oss, vi kan ev prioritera den. 

Leveranssätt
Vi skickar beställningar inom Sverige med: DHL, de hämtas på servicepoint och är sökbara. Vi kan på begäran posta med PostNord men då blir det extra tillägg på frakten för dig som kund. Försändelserna är inte försäkrade.  Vi levererar ej till Box-adresser.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar eller om försändelser kommer bort om det beror på fraktföretaget.

Vi levererar endast inom Sverige

Frakt
Vi tillämpar enhetsfrakt. Inom Sverige 85 SEK, vid ordervärde överstigande 1000 SEK bjuder vi på fraktkostnaden inom Sverige. 

Rabattkoder måste skrivas in exakt i kassan. Kontrollera innan ni är klara i kassan att rabatten är med.

Reklamation: Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Garantin gäller inte vid förslitningsskador. 

Retur: Tag alltid kontakt med oss innan du returnerar en vara. Vi förutsätter att du packar väl. Du får betala returportot. När oskadd vara kommer till oss så krediterar vi dig för varan du returnerat.

Kundtjänst:  info@theswedishcorner.com eller ring 072 20 222 92 (säkrast vardagar 10-14, ej onsdag). 

Länk till EU-kommissionens sida om ODR

Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor eller varor med nedsatt pris) Du får betala returfrakten och vi förutsätter att du packar väl. När oskadd vara kommer till oss så krediterar vi dig för varan du returnerat. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se. Tag alltid kontakt med oss innan du returnerar en vara. Kundtjänst: info@theswedishcorner.com. Ångerrätt gäller inte för företag.

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så debiterar vi dig 350 kr för våra omkostnader och vårt arbete med hantering av varorna, vi drar kostnaden från returen och betalar tillbaka överskjutande del minus frakt. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar eller om försändelser kommer bort om det beror på fraktföretaget.

Dina personuppgifter, GDPR (General Data Protaction Regulation) ersättatte PUL 25 maj 2018

Skala Minimal håller ett register över kunder som har beställt något hos Skala Minimal. Registret innehåller personuppgifter som namn, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter.

 

Uppgifterna används av Skala Minimal för fakturering, information, leverans av produkter och som underlag för statistik och produktutveckling.

 

Vi sparar uppgifterna så länge vi har en kundrelation eller i minst 7 år för vår bokföring enligt bokföringslagen.

 

Har du som kund anmält dig till nyhetsbrev så samtycker du till att marknadsföring sker via e-post.

 

Alla användare har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag. Undantag när vi har en rättslig förpliktelse att spara uppgifter.

 

För kontakt info@skalaminimal.se eller 072 20 222 92 (vardagar 11-14, ej onsdag)

 

Vi samarbetar med Klarna och PayPal för betalning i nätbutiken. Där är det de som är ansvarig för personuppgifter.

Wikinggruppen är vår leverantör för nätbutiken och lagrar registret åt oss.

 

Ändrad 2022-02-01 (förskottsbetalning tillagd som alternativ)

Produkter

Drift & produktion:  Wikinggruppen